Risør Undervannspostkontor

uvplogo

Risør Undervannsklubb kom opp med en sprø ide om å lage et undervanns-postkontor i Risør. Ideen kom fra Thor Walther Eriksen, sprøtt sa jo selvfølgelig mange, men med drahjelp fra mange i klubben og positive tilbakemeldinger ? spesielt fra posten, gjorde at vi kom i gang.

Det ble sendt inn byggesakssøknad og nabovarsler. Det ble tegnet situasjonstegninger og gjort opp- og neddriftsberegninger og ? hva skal portoen være på?.

Risør Undervannspostkontor ble da skapt. Med Risør Akvarium som skranke når ingen dykker betjener postkontoret kan folk levere inn postkort og få de stemplet under vann.

Dykkeren vil da med jevne mellomrom tømme postkassen og stemple kort og brev, og deretter levere de videre for vanlig frankering på Risør postkontor.

Med dette ønsker Risør Undervannsklubb og vise at dykking kan være annerledes, og gi et lite ?skrått? blikk på Risør som kulturby med mange varierte sider og ikke minst gi filatelister en liten godbit ? ved å lage førstedagsstempler for åpningsdagen.

Vi vil nevne lokale firmaer som har bidratt til å få dette til:

Posten (postfunksjon)
Risør Plast (posthuset)
Lindahl hus (armering og hjelp)
Norbetong (for vannsikkert fundament)
Risør aluminium (dykkerstige/trapp)
Stavelins (vannbakkels) og ikke minst
Risør Akvarium for skranke, og post i akvarium?

Risør Undervannsklubb selger et begrenset opplag av nummererte konvolutter, og egenfotograferte postkort (undervannsfotograf Lars Askevold m.fl) med førstedagsstempel (og vanlig) for å støtte klubbens arbeid.

(I praksis fungerer det slik at man kan legge kort/brev til stempling inne på akvariet, hvor de senere blir samlet opp og deretter tar en dykker med disse ned på minus 4 meter inn i ett tørt postkontor hvor det stemples og deretter tas med opp for normal forsendelse)

(PS: Det er også nevnt at det finnes et undervannspostkontor i Hideaway Island i karibien, men det er ikke et tørt postkontor, det må spesialkort og ?stempel til )

kontaktpersoner: Tore Bjørn Hovde, torebhov@online.no / Risør Undervannsklubb / +47 91571312

post@risorundervannsklubb.no / www.risorundervannsklubb.no
Tore Barstad Risør Akvarium, mail@risorakvarium.no www.risorakvarium
Program for Sesongen, Dampskipsbrygga, Risør

Sesongen avsluttes 1 september.

brev/kort som sendes blir sidestemplet med eget stempel.

se også bildegalleriet av sjøsettingen

Bilder av stempler

[google-calendar-events id=»1″ type=»list» title=»Dato» max=»10″]